fredag 8 juni 2012

Träningen

Tyvärr blev dagens träning också inställd, fick inte återbudet förrän vi var mellan överum och broddebo så vi körde vidare. Väl framme byggde vi upp en bana på fyra hinder så fick jenny leka pärola istället. Gick helt fantastiskt bra, vi körde ganska hårt men han blev lösgjord och vi hittade en fin galopp på tygeln och några byten fick vi in också, höger till vänster satte han klockrent och vänster till höger helt klart godkänt men med ett litet hopp i bytet.

Vi tränade mest lydnad men iom att han var så fin kunde vi gå vidare till min ridning. Jag är ju van att rida honom på ett visst sätt sedan fyra år tillbaka men det funkar inte nu när han blivit så fin, haha. Jag lägger honom alldeles för nära istället för att hitta en galopp att rulla på i. Får därför lite problem på större hinder men mer vana hos mig så blir det här kalas. Känns underbart skönt att han numera kan klassas som i princip vilken ponny som helst att rida. Pigg och vaken, sure, men lydig och alert. Toppen!

Avslutade med en 5,5a, som blev en kombination på strax över 110, fin ponny fick sträcka lite på sig idag :) Om tio dagar är det månadshoppbing och den här gången ska vi vara medd :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar